top of page

Excuses, heb jij ze ook? Vast wel.

Bijgewerkt op: 2 nov. 2021
Excuses, je kent ze wel, we hebben ze allemaal. En als jij nu denkt dat je ze niet hebt, raad ik je aan om zeker verder te lezen :).

We zeggen het allemaal wel eens, ik heb geen tijd, ik ben te druk, dat kan ik niet,...

Maar in mijn ogen zijn dit dus gewoon verbloemde excuses. Ik hou mezelf het recht voor om dit te zeggen want, been there done that ;).


Het verbaast me dat mensen voor hulp willen betalen maar er overigens niets mee doen.

Je kent het wel, we gaan naar de dokter, betaalde hulp. We gaan naar de psycholoog, betaalde hulp. We zoeken een coach, betaalde hulp.

Wat men echter vergeet, is dat wij niet alles kunnen oplossen. Het zit gewoon in jezelf. We kunnen tools aanreiken, we kunnen je tot inzicht laten komen, tips and tricks en oefeningen worden gedeeld. Maar dan,... Dan komt het vaak op zelfdiscipline aan, en daar wringt vaak het schoentje want laat dat nu net hetgeen zijn waar we vaak niet zo goed in zijn.


Je zoekt het ene excuus na het andere en vervolgens blijf je in de situatie zitten waar je eigenlijk niet wil zijn. Althans, ik heb daar zo mijn waarheid over. Mijn waarheid is daarom niet DE waarheid maar het is wat werkt voor mij. Je wil gewoon niet graag genoeg. En kom ook niet af met, ja jij hebt makkelijk praten want voor jou gaat het makkelijk.

Als mensen me dat vertellen dan lach ik soms wel in mezelf. Als je werkelijk denkt, dat elke persoon die iets wou veranderen in zijn leven, daar niet een prijs voor heeft betaald, dan snap je het hele gegeven niet volgens mij. Geen verwijt hoor maar je neemt geen volledige verantwoordelijkheid. Jij, enkel jij bent verantwoordelijk!

Je wil iets, bent daar nu niet, dan is het heel simpel, je moet iets veranderen. Je wou het tot nu toe nog niet graag genoeg.


Ik ben no nonsense coach, zo noem ik mezelf graag, geeft me ook de vrijheid om het gewoon te zeggen waar het op staat ;) maar vooral omdat je soms die schop onder je kont nodig hebt. Net zoals ik die vele jaren geleden nodig had.


Mijn vraag aan jou nu is. Hoe erg ben jij bereid om iets aan jouw leven te veranderen? Wil jij met tips, tricks en inzichten aan de slag of wil je gewoon iemand die jou naar de mond praat. Misschien heb je gewoon ook wel iemand nodig die naar jou luistert. Maar wat heb jij in jezelf om te veranderen? Alles is voorhanden, de tips and tricks. De verandering komt vanuit jezelf, dat is gratis. Als je bereid bent om jezelf volledig onder de loep te leggen en er uiteindelijk iets mee te doen, jouw zelfdiscipline te vergroten zodat die verandering die je zo graag wil, er komt. Dan zeg ik, zoek die betaalde hulp. Al de rest is gratis :) want het zit allemaal in jezelf.

Als je hier niet ja kan op antwoorden, dan zoek je nog steeds excuses en dan raad ik je aan NOG geen betaalde hulp te zoeken.


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page