top of page

Dromen...

Bijgewerkt op: 2 nov. 2021
Dromen, wat zijn dat eigenlijk? Blijven dromen dromen of kunnen we die ooit werkelijkheid doen worden? Is een droom voor iedereen weggelegd of enkel voor diegenen onder ons die het geluk op een bordje voorgeschoteld krijgen?


Wel, ik hoop je vandaag wat meer te vertellen over deze mooie gedachten.

We hebben ze allemaal. En het mooie eraan is, dat we ze allemaal kunnen bereiken… Ja, ook jij.

Niets is onmogelijk, integendeel, als je echt iets graag genoeg wil, dan ben ik ervan overtuigd dat je de juiste stappen zet om die ene mooie droom te verwezenlijken.

Het is vaak door onze overtuigingen, die gevormd worden door de omgeving waarin we vertoeven, dat we denken dat ze niet voor ons weggelegd zijn.

Dat het vaak blijft bij, het in gedachten verzinken, in plaats van deze na te jagen, komt omdat we, door diezelfde overtuigingen, niet geloven dat het ooit in ons leven past. Maar hey, het is leuk om altijd even uit die realiteit te ontsnappen en ons in wereld begeven waar we net dat tikkeltje gelukkiger zijn.


Ook ik had dromen en heb er nieuwe bijgemaakt. Gewoonweg omdat ik al een aantal verwezenlijkt heb. Als iemand me zegt dat ik iets niet kan, jaaaa daaaag, moet je echt niet afkomen bij mij. Ik zal er alles aan doen om het toch maar te bereiken 😊 Daar zit mijn kracht. Ik vertrouw op mijn innerlijke kracht in plaats van op de overtuigingen van mijn omgeving.


Hoe komt het dan dat een droom voor de ene werkelijkheid wordt en voor de andere slechts een illusie?


De eerste stap is uiteraard geloven dat iets kan gebeuren. Geloven dat je een kracht bezit om alles te verwezenlijken. Dat je het waard bent om iets te willen, iets te doen, waarvan je omgeving niet echt overtuigd is.

Vergeet niet dat dit ok is. Je hoeft niet iedereen te overtuigen dat dingen kunnen gebeuren. Het zijn hun beperkingen en niet die van jou.

Maar ga je mee in de overtuiging, die jij dus niet gevormd hebt maar wel voor waar bent gaan aannemen, of laat je deze varen en maak je jouw eigen gedachten?

Daar zit het verschil, in die eerste stap.

Alles begint bij de kracht van onze gedachten. Waarom zouden we voor die ene droom alles uit de kast halen als we op voorhand toch al weten dat we gaan mislukken. Het is de energie niet waard, toch?!


Maar wat als we het eens omdraaien. Wat als het ons wel lukt?

Wat dan?

Probeer je eens dit gevoel voor te stellen. Wat het met je doet als jouw stiekeme droom werkelijkheid wordt. Wat voel je, wat doet het met je?


Als je het voelt, dan weet je wat ik met deze tekst bedoel. Het dan omzetten in actie, daar kan je op trainen. Maar ga eerst maar eens goed voelen, laat het binnenstromen en laat het toe.

En nu, … Nu ga ik mijn nieuwe droom vastleggen en voelen. Want iets niet kunnen, … Nee daar doe ik niet aan mee. Ik ga voor mijn dromen en jouw overtuiging houdt mij niet tegen…


Liefs,


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page